homepage FSO

Slider

Nieuwjaarsconcert
11 januari 2024

Laat je op 11 januari omverblazen! Want op die dag verzorgen de Less Is More-band en het saxofoonorkest For Saxes Only een spetterend optreden in De Stadkamer.

De “Less is More Band” is de allerkleinste brassband van Nederland, maar wel bijna wereldberoemd. Het zestal komt uit een zeer muzikaal Zwols gezin en dat kun je horen aan hun muzikale samenspel. De energie van hun optreden brengen ze over op het publiek. Verrassend, authentiek en soms een beetje schurend, maar zeker een belevenis! De Less Is More Band neemt het publiek mee en verrast het met haar eigen visie op het muzikale sprookje Peer Gynt van Edvard Grieg. Ze hebben de muziek van Grieg vermengd met hedendaagse bekende popmuziek. Hierdoor ontstaat een Peer Gynt Next Generationwaarbij de musici niet alleen zullen spelen maar ook zingen en acteren. Het publiek gaat zeker met een glimlach en traantje naar huis.

In dit concert speelt FSO onder andere Caravan (Duke Ellington), Tijuana Taxi (Herb Albert) en Sky Fall (Thomas Newman, Adele) De starters in het orkest brengen The Pink Panther en Bei mir bist du Schean ten gehore. En natuurlijk spelen het Saxofoonorkest en de Less Is More Band enkele nummers samen.

Locatie: De Stadkamer (Centrum), Zeven alleetjes 1a, 8011CV Zwolle
Aanvang: 19.30 uur
Entree: gratis
Wil je zeker zijn van een plekje in de zaal? Klik dan hier om kaarten te reserveren>>> via de website van De Stadkamer. 
Klik hier voor het programma>>>

  less is more band


WijZ Verwondert Winterconcert
10 december 2023

Op zondag 10 december kunt u wederom genieten van een “WijZ verwondert Winterconcert”. Twee enthousiaste koren van WijZ, het “Mannenkoor Mankracht” en het “Vrouwen Overdag Koor Zwolle Zuid”, brengen samen met het Zwols Saxofoonorkest “For Saxes Only” een zeer gevarieerd programma ten gehore. Daarbij worden de koren muzikaal versterkt met twee solisten, mezzosopraan Eline Visscher en bariton Rik van de Kolk, begeleid door pianist Roel Praas. Een programma met afzonderlijk en gezamenlijk uitgevoerde nummers. Het repertoire bestaat uit lichte, modern-klassieke werken, hedendaagse muziek en pop-classics met deels een winters en een eindejaars accent.

Locatie: De Hoofdhof, Kerkweg 26, 8024 AN Zwolle
Tijd: zondag 10 december 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur).
Entree: € 7,50 (incl. pauzedrankje), Vrienden van FSO krijgen korting op de entreeprijs.
Klik hier voor meer informatie>>>


Lustrum-concert met Het CONSORT
4 november 2023

Op zaterdag 4 november viert het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only zijn tienjarig bestaan. Samen met het fameuze mandolineorkest Het CONSORT verzorgt For Saxes Only een concert in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel.

Het wordt een zeer gevarieerd concert met composities van Vivaldi, Ravel, Villa-Lobos, Piazolla en Ellington. Solisten zijn Gert Oosterwijk (saxofoon), Ferdinand Binnendijk (Liuto cantabile) en Sebastiaan de Grebber (mandoline). De muzikale leiding is in handen van Gert Oosterwijk van het Zwols Saxofoonorkest en Alex Timmerman van Het CONSORT.

Het CONSORT is in binnen- en buitenland een van de toonaangevendste kamerorkesten in zijn genre.  

Locatie: Oosterkerk, Bagijnesingel 17A in Zwolle
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 12,50 euro (incl. pauze drankje), Vrienden van FSO krijgen korting op de entreeprijs.
Klik hier voor het programma>>>

  Het CONSORT
       Het Mandoline Kamerorkest Het CONSORT o.l.v. Alex Timmerman 

  FSO-lustrum-nov23-1  FSO-lustrum-nov23-3  FSO-lustrum-nov23-2
 

 


Summer it up: swingend de zomer in!
25 juni 2023

Het Zwols Saxofoonorkest ‘ For Saxes Only’ geeft samen met Rik Elings en de High Moor Big Band een swingend zomerconcert. Met een mooie mix van jazz en lichte muziek komt het publiek in zomerse sferen. Voor beide orkesten is het bijzonder om samen te werken met de professionele musicus Rik Elings. Speciaal voor deze avond heeft hij Let The Sun Shine In uit de jarenzestig musical Hair gearrangeerd. Een première dus! 

For Saxes Only viert zijn 10-jarig bestaan.Al die jaren is de muzikale leiding in handen van Gert Oosterwijk. In het orkest hebben saxofoons van bassax tot sopranino een plaats. De twintig saxofonisten brengen een repertoire dat varieert van klassiek tot pop, jazz en blues. Het orkest werkt jaarlijks samen met andere orkesten en solisten om muzikale genres te mixen en een gevarieerd en aantrekkelijk concertprogramma samen te stellen. Dit jaar maakt For Saxes Only cross- overs met Rik Elings en de High Moor Big Band.

Rik Elings is voor het Zwolse publiek een bekend musicus. Hij studeerde klassiek piano aan het Zwols Conservatorium waar hij tevens arrangeerlessen volgde. Rik heeft een rijke professionele carrière als uitvoerend musicus, componist en arrangeur. Hij speelde in verschillende succesvolle bands. Ook componeerde en arrangeerde hij onder andere voor het Metropole orkest, de Skymasters, en diverse militaire kapellen. Niet in de laatste plaats is Rik Elings bekend als Buitenpianist en eigenaar van Cultuurschip Thor.

De High Moor Big Band is de tweede gast tijdens dit concert. Deze Hoogeveense Big Band speelt een swingend jazz-repertoire. De muzikale bronnen liggen in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw, maar onder leiding van dirigent Martin Oosterwijk speelt de band ook moderne stukken.

Locatie: Schouwburg Odeon, Dommerholtzaal
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 15 euro, Vrienden van FSO krijgen korting op de entreeprijs.

Klik hier>>> voor het programma van dit concert.


WijZ Verwondert Concert
20 november 2022

Net als bij het eerste ‘WijZ Verwondert Winterconcert’ in december 2019 is FSO weer van de partij. Met mooie, modern-klassieke werken van bekende componisten, gestoken in een fraai saxofoonjasje. Ook begeleiden saxofonisten in het WIjz Verwondert Concert VOKZZ en Mankracht in de finale ‘Conquest  of paradise’ van Vangelis.  Een zeer gevarieerd programma in het Academiehuis van de Grote Kerk.

Locatie: Academiehuis Grote Kerk, Grote Markt 18, 8011LW Zwolle
Aanvang: 11.00 uur
Entree: gratis

Klik hier voor het programma van dit concert >>>


Najaarsconcert "Modern klassiek op saxofoons"
28 oktober 2022

Vrijdag 28 oktober om 20.00 uur verzorgt For Saxes Only (FSO) een modern klassiek concert in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. Het concert is gratis toegankelijk. Een bezoek aan het concert is een mooie start van een gezellig avondje uit in Zwolle.

Bekende modern-klassieke werken speelt het orkest in een verrassend saxofoonjasje. Pavane a madame la vicomtesse Greffulhe van Fauré bijvoorbeeld klinkt in de saxofoonversie heel goed. Dat geldt ook voor Concerto Grosso van Boyce en Poolse Dans van Borodin. Een swingende afsluiter is Hunting Wabbits van componist Gordon Goodwin. Dit nummer is bij velen bekend van Looney Tunes.

In het middendeel van het concert spelen het startersorkest van FSO en het kwartet. Het startersorkest biedt plaats aan beginnende saxofonisten en aan muzikanten die een tijd niet gespeeld hebben en het musiceren weer willen oppakken. De starters spelen deze avond een gevarieerd repertoire. Het kwartet met zeer gevorderde spelers van FSO voert A study in Contrasts en Badinerie uit.

Locatie: De Stadkamer (Centrum), Zeven alleetjes 1a, 8011CV Zwolle
Aanvang: 20.00 uur
Entree: gratis

Klik hier voor het programma van dit concert >>>


Midzomerconcert "Saxes and Horns"
23 juni 2022

Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only en KNA orkest geven een spetterend, jazzy, zwoel zomeravondconcert. Het concert is een hernieuwde samenwerking van twee Zwolse orkesten die onder leiding staan van de Zwolse broers Martin en Gert Oosterwijk. Beide orkesten spelen tijdens dit concert mooie arrangementen van bekende pop- en jazznummers. Nummers uit hun repertoire die het publiek het gevoel van een feestelijke en zwoele zomeravond geven.

Locatie: Hedon, grote zaal. Burg. Drijbersingel 7, 8021 DA Zwolle
Aanvang: 20.00 uur (Inloop19.30 uur)
Entree: €10,-., contant te voldoen bij de entree

Kaarten zijn bij de entree verkrijgbaar en kunt u ter plekke betalen. Wilt u vooraf kaarten reserveren? Klik dan hier >>>, of stuur een email naar info@zwolssaxofoonorkest.nl (ovv "Reserveren kaarten Midzomerconcert", uw naam en het aantal kaarten dat u wenst). Wij zullen ervoor zorgen dat uw toegangsbewijzen dan klaarliggen bij de entree (graag ter plekke contant voldoen).

Klik hier voor de flyer van dit concert >>>.


NIEUWjaarsconcert
9 januari 2020

NIEUW inderdaad met hoofdletters geschreven. Net als in 2019 hebben Kunst na Arbeid en het saxofoon orkest For Saxes Only uit Zwolle een nieuwjaarsconcert georganiseerd met een vernieuwend karakter. In 2019 was de samenwerking van deze orkesten met de High Moor Big Band uit Hoogeveen het vernieuwende. Op 9 januari gaan de twee orkesten samen met afvaardigingen van zoveel mogelijk muziekverenigingen uit Zwolle het concert afsluiten. Te beginnen met een werk wat door de orkesten en doedelzakblazers van de Lowland Brigade Pipe Band wordt uitgevoerd en af sluiten met evergreens van Vera Lynn waaronder We’ll meet again. Deze afsluiting zal de start zijn van een nieuw netwerk voor Zwolse muziekgezelschappen ter opvolging van de in 2019 opgeheven muziekraad.

Muziekvereniging Kunst na Arbeid is een fanfare, opgericht in 1928. Het heeft een eigen opleiding en verzorgt muzieklessen op basisscholen en beschikt daardoor over een gezond aantal jeugdleden. Kwaliteit van de gespeelde muziek is belangrijk, maar ook de gezelligheid en het sociale contact vormen een belangrijk onderdeel van het verenigingsleven. Dirigent van het A-orkest is Martin Oosterwijk. 

Locatie: De Stadkamer (Centrum), Zeven alleetjes 1a, 8011CV Zwolle
Aanvang: 19.30 uur
Entree: gratis


WijZ verwondert winter concert
15 december 2019

Op zondag 15 december vindt een bijzonder concert plaats. Een unieke samenwerking van vier koren van WIJZ Welzijn Zwolle en het Zwols Saxofoonorkest ‘For Saxes Only’. In de Hoofdhof in Berkum zal die middag zeer gevarieerd programma worden gebracht onder de titel ‘WIJZ Verwondert Winterconcert’. Met de saxofoons van het Zwols Saxofoonorkest FSO en met medewerking van alt-mezzo soliste Ellen Schwantje, brengen ‘Hét Zwols Senioren Koor’, Mannenkoor ‘Mankracht’, ‘Vrouwen Overdag Koor Zwolle Zuid’ en ouderenkoor ‘Jong van Harte’ een keur aan prachtige composities en mooie liederen die passen bij de tijd van het jaar. Wintertijd en Kersttijd! Om ouderen in Zwolle en omstreken een gezellig uitje te bezorgen is dit concert georganiseerd door WIJZ Welzijn in het kader van SamenOuderen.

Locatie: De Hoofdhof, Kerkweg 26, 8024 AN Zwolle
Tijd: zondag 15 december 14.30 uur
Entree: € 5,00
Kaartverkoop via www.wijzverwondert.nl .

 

FSO meets Amsterdam Saints
12 oktober 2019

“Saturday Night” 12 oktober geeft het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only in een unieke samenwerking met de swingende funk-jazzformatie Amsterdam Saints een spetterend concert in Zwolle.

FSO, 21 saxofonisten aangevuld met gitaar (Rob Verbakel), basgitaar (Maarten Bakker) en drums (Willem Smid), spelen muziek van o.a. Frank Zappa, Chuck Mangione en Freddy Mercury. Ook Arcade van Songfestivalwinnaar Duncan in een arrangement van Leon Vliex ontbreekt niet op het programma. Tevens een speciaal voor dit concert gearrangeerde compositie van Zwols Rock-icoon Herman Brood. Diens hit “Saturday Night” werd door de Zwolse pianist/arrangeur Rik Elings voor FSO uitgewerkt.

Locatie: De Hoofdhof, Kerkweg 26, 8024 AN Zwolle
Tijd: zaterdag 12 oktober 2019 van 20.00 tot 22.00 uur
Entree: € 10,00 per persoon, onder 16 € 5,00
 


NIEUWjaarssconcert
10 januari 2019

NIEUW, inderdaad met hoofdletters geschreven. Het samenspel van de deelnemende orkesten is een nieuwe combinatie voor de organiserende fanfare Kunst Na Arbeid uit Zwolle. Naast het A-orkest van de Fanfare werken de High Moor Big Band uit Hoogeveen en het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only aan het concert mee. De orkesten treden deze avond in verschillende combinaties op en laten daarmee een grote diversiteit aan muzikale klanken horen.

De Stadkamer (Centrum)
Zeven alleetjes 1a, 8011CV Zwolle
Aanvang 20.15 uur 
Toegang gratis

Kunst Na Arbeid
In 2018 heeft Kunst Na Arbeid haar 90 jarig jubileum gevierd. De vereniging heeft een eigen opleiding en verzorgt muzieklessen op basisscholen en beschikt daardoor over een gezond aantal jeugdleden. Kwaliteit van de gespeelde muziek is belangrijk, maar ook de gezelligheid en het sociale contact vormen een belangrijk onderdeel van het verenigingsleven. Dirigent van het A-orkest is Martin Oosterwijk. 

High Moor Big Band
De High Moor Big Band bestaat uit een groep enthousiaste amateurmusici die samen veel plezier beleven aan alle stijlen van de bigbandmuziek. Orkestleider Martin Oosterwijk heeft in 2018 samen met Zangeres Madeline Bell, pianist componist Henk Meutgeert, de Scala Big Band, een projectorkest en de High Moor Big Band op bijzondere wijze het Drents Big Band Festival afgesloten.
 Kennismakingsconcert
22 november 2018

MankrachtOp donderdagavond 22 november organiseert For Saxes Only een bijzonder gezamenlijk kennismakingsconcert met Mannenkoor Mankracht. Mankracht is een enthousiast mannenkoor dat in de korte tijd dat het bestaat (vanaf 1 maart dit jaar) een mooi en gevarieerd repertoire heeft opgebouwd. Op 22 november laat het koor voor het eerst van zich horen. Dankzij dirigent Gert Oosterwijk, die ook leiding geeft aan het saxofoonorkest, krijgt dit kennismakingsconcert extra ‘dynamiek’. Tijdens het concert, zal een tweetal werken gezamenlijk worden uitgevoerd.


De Terp
Radewijnsstraat 1, BG Zwolle
Aanvang 20.00 uur (inloop 19.30)
Toegang gratis, bij de uitgang wordt gecollecteerd

 Lustrum concert
13 oktober 2018

Het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only viert op zaterdag 13 oktober haar 5 jarig bestaan in een gezamenlijk optreden met het accordeonorkest Milonga in de Oosterkerk te Zwolle.

Na sluiting van de muziekschool in Zwolle, de Muzerie, is het Zwols Saxofoonorkest opgericht.  In 5 jaar tijd is dit orkest gegroeid van 13 naar meer dan 20 leden. Het orkest bestaat alleen uit enthousiaste saxofonisten, die veelstemmige muziek spelen in een breed repertoire van klassiek tot pop. Daarmee laat dit orkest in elk geval voor Oost-Nederland een uniek geluid horen.

Accordeonvereniging Milonga is opgericht in 2005 en bestaat uit een enthousiaste groep accordeonisten. Milonga speelt 5-stemmige muziek in een uitgebreid repertoire met soms ook een solopartij. Het orkest verzorgt optredens o.a. in verzorgingstehuizen en neemt ook deel aan accordeonfestivals.
 

Oosterkerk
Bagijnesingel 17, Zwolle
Aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Entree € 10,00 (bij entree te voldoen)

Zie flyer voor programma en meer informatie.