homepage FSO

Slider

NIEUWjaarsconcert
9 januari 2020

NIEUW inderdaad met hoofdletters geschreven. Net als in 2019 hebben Kunst na Arbeid en het saxofoon orkest For Saxes Only uit Zwolle een nieuwjaarsconcert georganiseerd met een vernieuwend karakter. In 2019 was de samenwerking van deze orkesten met de High Moor Big Band uit Hoogeveen het vernieuwende. Op 9 januari gaan de twee orkesten samen met afvaardigingen van zoveel mogelijk muziekverenigingen uit Zwolle het concert afsluiten. Te beginnen met een werk wat door de orkesten en doedelzakblazers van de Lowland Brigade Pipe Band wordt uitgevoerd en af sluiten met evergreens van Vera Lynn waaronder We’ll meet again. Deze afsluiting zal de start zijn van een nieuw netwerk voor Zwolse muziekgezelschappen ter opvolging van de in 2019 opgeheven muziekraad.

Muziekvereniging Kunst na Arbeid is een fanfare, opgericht in 1928. Het heeft een eigen opleiding en verzorgt muzieklessen op basisscholen en beschikt daardoor over een gezond aantal jeugdleden. Kwaliteit van de gespeelde muziek is belangrijk, maar ook de gezelligheid en het sociale contact vormen een belangrijk onderdeel van het verenigingsleven. Dirigent van het A-orkest is Martin Oosterwijk. 

Locatie: De Stadkamer (Centrum), Zeven alleetjes 1a, 8011CV Zwolle
Aanvang: 19.30 uur
Entree: gratis


WijZ verwondert winter concert
15 december 2019

Op zondag 15 december vindt een bijzonder concert plaats. Een unieke samenwerking van vier koren van WIJZ Welzijn Zwolle en het Zwols Saxofoonorkest ‘For Saxes Only’. In de Hoofdhof in Berkum zal die middag zeer gevarieerd programma worden gebracht onder de titel ‘WIJZ Verwondert Winterconcert’. Met de saxofoons van het Zwols Saxofoonorkest FSO en met medewerking van alt-mezzo soliste Ellen Schwantje, brengen ‘Hét Zwols Senioren Koor’, Mannenkoor ‘Mankracht’, ‘Vrouwen Overdag Koor Zwolle Zuid’ en ouderenkoor ‘Jong van Harte’ een keur aan prachtige composities en mooie liederen die passen bij de tijd van het jaar. Wintertijd en Kersttijd! Om ouderen in Zwolle en omstreken een gezellig uitje te bezorgen is dit concert georganiseerd door WIJZ Welzijn in het kader van SamenOuderen.

Locatie: De Hoofdhof, Kerkweg 26, 8024 AN Zwolle
Tijd: zondag 15 december 14.30 uur
Entree: € 5,00
Kaartverkoop via www.wijzverwondert.nl .

 

FSO meets Amsterdam Saints
12 oktober 2019

“Saturday Night” 12 oktober geeft het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only in een unieke samenwerking met de swingende funk-jazzformatie Amsterdam Saints een spetterend concert in Zwolle.

FSO, 21 saxofonisten aangevuld met gitaar (Rob Verbakel), basgitaar (Maarten Bakker) en drums (Willem Smid), spelen muziek van o.a. Frank Zappa, Chuck Mangione en Freddy Mercury. Ook Arcade van Songfestivalwinnaar Duncan in een arrangement van Leon Vliex ontbreekt niet op het programma. Tevens een speciaal voor dit concert gearrangeerde compositie van Zwols Rock-icoon Herman Brood. Diens hit “Saturday Night” werd door de Zwolse pianist/arrangeur Rik Elings voor FSO uitgewerkt.

Locatie: De Hoofdhof, Kerkweg 26, 8024 AN Zwolle
Tijd: zaterdag 12 oktober 2019 van 20.00 tot 22.00 uur
Entree: € 10,00 per persoon, onder 16 € 5,00
 


NIEUWjaarssconcert
10 januari 2019

NIEUW, inderdaad met hoofdletters geschreven. Het samenspel van de deelnemende orkesten is een nieuwe combinatie voor de organiserende fanfare Kunst Na Arbeid uit Zwolle. Naast het A-orkest van de Fanfare werken de High Moor Big Band uit Hoogeveen en het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only aan het concert mee. De orkesten treden deze avond in verschillende combinaties op en laten daarmee een grote diversiteit aan muzikale klanken horen.

De Stadkamer (Centrum)
Zeven alleetjes 1a, 8011CV Zwolle
Aanvang 20.15 uur 
Toegang gratis

Kunst Na Arbeid
In 2018 heeft Kunst Na Arbeid haar 90 jarig jubileum gevierd. De vereniging heeft een eigen opleiding en verzorgt muzieklessen op basisscholen en beschikt daardoor over een gezond aantal jeugdleden. Kwaliteit van de gespeelde muziek is belangrijk, maar ook de gezelligheid en het sociale contact vormen een belangrijk onderdeel van het verenigingsleven. Dirigent van het A-orkest is Martin Oosterwijk. 

High Moor Big Band
De High Moor Big Band bestaat uit een groep enthousiaste amateurmusici die samen veel plezier beleven aan alle stijlen van de bigbandmuziek. Orkestleider Martin Oosterwijk heeft in 2018 samen met Zangeres Madeline Bell, pianist componist Henk Meutgeert, de Scala Big Band, een projectorkest en de High Moor Big Band op bijzondere wijze het Drents Big Band Festival afgesloten.
 Kennismakingsconcert
22 november 2018

MankrachtOp donderdagavond 22 november organiseert For Saxes Only een bijzonder gezamenlijk kennismakingsconcert met Mannenkoor Mankracht. Mankracht is een enthousiast mannenkoor dat in de korte tijd dat het bestaat (vanaf 1 maart dit jaar) een mooi en gevarieerd repertoire heeft opgebouwd. Op 22 november laat het koor voor het eerst van zich horen. Dankzij dirigent Gert Oosterwijk, die ook leiding geeft aan het saxofoonorkest, krijgt dit kennismakingsconcert extra ‘dynamiek’. Tijdens het concert, zal een tweetal werken gezamenlijk worden uitgevoerd.


De Terp
Radewijnsstraat 1, BG Zwolle
Aanvang 20.00 uur (inloop 19.30)
Toegang gratis, bij de uitgang wordt gecollecteerd

 Lustrum concert
13 oktober 2018

Het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only viert op zaterdag 13 oktober haar 5 jarig bestaan in een gezamenlijk optreden met het accordeonorkest Milonga in de Oosterkerk te Zwolle.

Na sluiting van de muziekschool in Zwolle, de Muzerie, is het Zwols Saxofoonorkest opgericht.  In 5 jaar tijd is dit orkest gegroeid van 13 naar meer dan 20 leden. Het orkest bestaat alleen uit enthousiaste saxofonisten, die veelstemmige muziek spelen in een breed repertoire van klassiek tot pop. Daarmee laat dit orkest in elk geval voor Oost-Nederland een uniek geluid horen.

Accordeonvereniging Milonga is opgericht in 2005 en bestaat uit een enthousiaste groep accordeonisten. Milonga speelt 5-stemmige muziek in een uitgebreid repertoire met soms ook een solopartij. Het orkest verzorgt optredens o.a. in verzorgingstehuizen en neemt ook deel aan accordeonfestivals.
 

Oosterkerk
Bagijnesingel 17, Zwolle
Aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Entree € 10,00 (bij entree te voldoen)

Zie flyer voor programma en meer informatie.