homepage FSO

SliderSliderSlider

Saxofoondag 2014

 poster saxdag

Tijdens de “Saxofoondag 2014, van oriëntatie naar participatie” maken deelnemers van alle leeftijden, met name ook de jeugd,  op een vernieuwende en inspirerende manier kennis met muziek en saxofoonspel in het bijzonder.

De dag vindt plaats in Artez Conservatorium Zwolle en duurt van 10.00 tot ca. 17.30 uur. Het is een dag waarop kinderen en jongeren met én zonder instrumentale ervaring gedurende de gehele dag op een leuke en inspirerende manier met muziek bezig zijn. Naast een oriëntatie les saxofoon voor de onervaren deelnemers, kunnen jongeren die al saxofoon spelen, deelnemen aan de diverse workshops en de play ins bij één van de saxofoonorkesten/ensembles. Muziek wordt hiervoor per email toegestuurd.

 

Persbericht:

Saxofoondag 2014, voor jong én oud!

Zaterdag 24 mei a.s. vindt een bijzonder muziek evenement plaats, de Saxofoondag 2014. Het wordt gehouden in ArtEZ Conservatorium, a.d. Stadsmuur 88, Zwolle en duurt van 10 uur tot ca. 17.30 uur.

Een programma vol met workshops, samenspelrepetities in saxofoonensembles en saxofoonorkesten. Deelnemers van jong tot oud, van beginners tot ver gevorderde amateurs, werken gedurende de dag o.l.v. ervaren dirigenten/docenten toe naar een spetterend afsluitend concert. Kinderen zonder ervaring krijgen hun eerste les(sen) van vakdocenten en volgen een aanvullend workshopprogramma. De dag wordt afgesloten met een concert van het semi-professionele Drachten Saxofoonorkest o.l.v. Karl Veen. Hij is tevens workshopleider.

Saxofoondag 2014 wordt georganiseerd door het nieuwe Zwols Saxofoon Orkest For Saxes Only i.s.m. Stichting Junior Saxofoondag en studenten van ArtEZ, vakopleiding Docent Muziek. Dit bijzondere project, waarmee actieve cultuurdeelname wordt bevorderd, wordt ondersteund door verschillende fondsen, waaronder Stichting Hervormd Weeshuis Zwolle en Rabobank IJsseldelta met haar Stimuleringsprijs. De kosten voor deelname zijn daardoor zeer beperkt. Deelnemers met ervaring (vanaf 1 jaar les) die meedoen aan de workshoporkesten betalen €10,- en schoolkinderen (zonder instrumentale ervaring) betalen €5,- voor de gehele dag incl. gratis lunch!

 Karl Veen

Het Saxofoonorkest (Drachten)